4 tips om sneller zwanger te worden

Als je hebt besloten dat je zwanger wil worden, wil je het liefst dat dit zo snel mogelijk gaat. Sommige stelletjes hebben het geluk dat het meteen raak is als ze gaan proberen om zwanger te worden, maar bij andere mensen duurt het helaas wat langer. Ben jij al een tijdje aan het proberen om zwanger te worden, maar heb je tot nu toe nog geen succes? Lees dan in dit artikel met welke vier praktische tips je hopelijk sneller zwanger wordt.

Tip 1: houd een gezond eetpatroon aan

Het is belangrijk om gezond én gevarieerd te eten, zeker als je zwanger wil worden. Eigenlijk is dit altijd belangrijk, maar zeker als je een kindje wil krijgen. Ben je eenmaal zwanger, dan houd je jouw gezonde eetpatroon langer aan om ervoor te zorgen dat je kindje de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Tip 2: verminder de stress

Heb je veel stress? Dan is het lastiger om zwanger te worden. Zit je lekker in je vel en voel je je over het algemeen ontspannen, dan word je gemakkelijker zwanger. Zorg daarom voor een goede balans van werk en vrije tijd, doe regelmatig leuke dingen met je partner of met vriendinnen en zorg er gewoon voor dat je je gelukkig voelt.

Tip 3: achterhaal je vruchtbare dagen

Iedere vrouw heeft een paar extra vruchtbare dagen in haar cyclus. Deze dagen liggen vaak vlak voor de eisprong en op de dag van de eisprong. Heb je een regelmatige cyclus, dan kun je vrij gemakkelijk achterhalen wanneer je vruchtbaar bent. Door op deze dagen seks te hebben, is de kans groter dat je zwanger wordt.

Tip 4: maak je vooral geen zorgen

Lukt het niet meteen om zwanger te worden? Maak je dan vooral geen zorgen. De meeste stelletjes worden niet binnen drie maanden zwanger en zelfs 10 procent van de vrouwen is nog niet zwanger na een jaar proberen. Het is vervelend, maar stressen om de zwangerschap helpt niet om sneller zwanger te worden. Sterker nog, stress werkt de zwangerschap tegen. Je kunt stress dan ook beter vermijden door gewoon geduldig te blijven en ondertussen te blijven proberen om zwanger te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>