Last van terugkerende nachtmerries? Verminder je dagelijkse stress

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: nachtmerries. Je kunt dromen dat je een dierbare verliest, dat je zelf een ongeluk krijgt of dat je plotseling in je nakie op je werk verschijnt. Iedereen droomt weer andere dingen, maar nachtmerries zijn altijd vervelend en kunnen je flink van je stuk brengen.

Veel mensen die nachtmerries hebben, krijgen te maken met terugkerende nachtmerries. Dit zijn dromen die erg op elkaar lijken, bijvoorbeeld omdat ze over hetzelfde onderwerp gaan of omdat ze hetzelfde patroon bevatten. Heb jij last van terugkerende nachtmerries en wil je hier zo snel mogelijk vanaf komen, zodat je weer lekker kunt slapen? Dan is het belangrijk om jouw dagelijkse stress te verminderen.

Nachtmerries: waar komen ze vandaan?

Niet alleen overdag, maar ook in de nacht zijn je hersenen actief. Op basis van indrukken die je overdag hebt opgedaan, worden er allerlei dromen gevormd. Soms zijn deze dromen leuk, maar de dromen kunnen ook een vervelende wending krijgen. Je krijgt over het algemeen meer last van nachtmerries als je het heel druk hebt, maar ook als je je zorgen maakt over iets of iemand. Heb je het bijvoorbeeld erg druk over je werk en maak je je zorgen over een deadline, een presentatie of een andere situatie op de werkvloer? Dan kun je zomaar te maken krijgen met terugkerende nachtmerries.

Minder nachtmerries? Verminder de stress die je dagelijks ervaart

Wil jij van je terugkerende nachtmerries af komen, zodat je beter kunt slapen? Dan is het belangrijk om iets aan je stress te doen. Ben je minder gestrest, dan zijn je hersenen minder actief in de nacht en hebben je hersenen bovendien minder input om in je nachtmerries te verwerken. Dit betekent dat je minder vaak nachtmerries hebt of zelfs helemaal geen terugkerende nachtmerries meer hebt.

Je kunt je stress verminderen door minder perfectionistisch te zijn, minder dingen in te plannen op een dag, dingen te laten gaan of door met een professional te praten over jouw stressgevoelens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>