Leef gezonder, loop 10.000 stappen per dag

Iedereen weet dat bewegen gezond is, maar er zijn maar weinig die iedere dag voldoende bewegen om inderdaad gezond te blijven. Loop je slechts 10.000 stappen per dag, dan kun je jouw lichamelijke gezondheid al flink verbeteren. Wat de gezonde effecten zijn van 10.000 stappen per dag en hoe je ervoor kunt zorgen dat je deze stappen gemakkelijk haalt, lees je in dit artikel.

10.000 stappen per dag: waarom is het zo gezond?

Zet je iedere dag 10.000 stappen, dan profiteer je van diverse gezondheidsvoordelen. De belangrijkste voordelen van een dagelijkse wandeling van 10.000 stappen, zijn de volgende:

  • Dagelijks bewegen op middelmatige intensiteit is effectiever voor het verbranden van vet dan het sporten in de sportschool. Dit komt omdat je vooral veel vet verbrandt op 70 procent van je maximale hartslag, maar wel pas na 20 minuten (2200 stappen).
  • Door dagelijks te wandelen, ga je de negatieve effecten van lang zitten tegen.
  • Wandelen is goed voor je bloedsomloop, je gewrichten en je cholesterolgehalte.
  • Je verbrandt 300 tot 500 calorie├źn per uur als je wandelt, afhankelijk van je tempo en lichaamsgewicht.

 

Ook krijg je meer daglicht als je wandelt, aangezien je dit altijd in de buitenlucht doet. Zeker in de wintermaanden is het belangrijk om veel buiten te komen, aangezien je in deze maanden ook behoefte hebt aan vitamine D uit zonlicht.

Tips om 10.000 stappen per dag te wandelen

Het dagelijks maken van een korte wandeling is nog wel te doen, maar 10.000 stappen zijn best veel stappen om te lopen. Door onderstaande drie tips op te volgen, zorg je ervoor dat je de 10.000 stappen gemakkelijker haalt.

Tip 1: loop als het mogelijk is. Moet je naar de supermarkt en is dit 10 minuten lopen? Dan kun je de fiets pakken om sneller te zijn, maar kleine afstanden zijn ook prima te wandelen.

Tip 2: reis je met het openbaar vervoer? Stap dan 1 of 2 haltes eerder uit en wandel het laatste stukje naar je werk of naar je school. Het kost je iets meer tijd, maar levert je wel veel op.

Tip 3: pak de trap, in plaats van de lift of de roltrap. Het nemen van de lift of roltrap is aantrekkelijk, maar door trap te lopen haal je wel gemakkelijker die gezonde 10.000 stappen per dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>