De vier mogelijke gevolgen van een verslaving

Ben je verslaafd aan een bepaalde soort drugs, alcohol, gokken of bijvoorbeeld seks, dan heeft dit grote gevolgen. Niet alleen voor jouw omgeving, maar ook zeker voor jezelf heeft een verslaving heftige gevolgen die jouw hele leven beïnvloeden. Ben je benieuwd welke gevolgen een verslaving op jouw leven kan hebben, bijvoorbeeld omdat je het idee hebt verslaafd te raken of te zijn aan een bepaald middel? Lees dan meer over de gevolgen van een verslaving in dit artikel.

Gevolg #1: lichamelijke problemen

Veel mensen denken dat je alleen lichamelijke problemen krijgt als je drugs of alcohol gebruikt, maar ook andere verslavingen kunnen voor klachten zorgen. Ben je bijvoorbeeld zo gokverslaafd dat je nauwelijks nog slaapt, dan merk je dit ook zeker aan je gezondheid.

Gevolg #2: psychische problemen

Als je verslaafd bent, word je helemaal in beslag genomen door dit betreffende middel. De interesse voor andere zaken vermindert, waardoor het zelfs mogelijk is dat jouw ontwikkeling helemaal stil komt te staan. Depressies kunnen ontstaan, bestaande depressies kunnen verergeren en je kunt je grip op de werkelijkheid verliezen door de roes waar je in leeft.

Gevolg #3: sociale problemen

Veel mensen die verslaafd zijn aan een bepaald middel, veranderen in gedrag. De interesse voor mensen in de omgeving neemt af en dit betekent dat je voorrang geeft aan jouw verslaving en niet aan familie en vrienden. Het gevolg: je krijgt sociale problemen.

Gevolg #4: geldproblemen

Een verslaving kost bijna altijd geld. Of je nu drugs gebruikt of gokverslaafd bent: je hebt geld nodig om jouw verslaving in stand te kunnen houden. Ben je zo verslaafd dat je alles over hebt voor een nieuwe kick, dan kijk je niet meer om naar het geld dat je uitgeeft en zo kom je vanzelf in de financiële problemen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>